Cotton Flannel Paling Menangkap Mata

Fungsi seiring kreativiti. Tanpa mengenepikan realiti, fungsi serasi dengan trend terkini seperti falsafah yang dipegang Uniqlo selama ini.

Berbanding beberapa koleksi lalu, Uniqlo tampil lebih dramatik dengan pelbagai medium tarikan melatari konsep barunya bagi peralihan musim luruh dan dingin kali ini.

Rekaan minimal dengan pelbagai pilihan warna masih menjadi tanda pengenalan rumah fesyen Jepun ini, namun musim ini lebih menonjolkan gaya kehidupan berbeza setiap individu.

Cetusan konsep baru dikenali LifeWear ini hadir bagi melengkapi lapisan luar pakaian dengan serakan rona polos dan corak alam.

Seperti kata Timbalan Presiden Eksekutif Kumpulan Uniqlo Co Ld, Naoki Otoma, Uniqlo kini melangkah ke depan dalam industri fesyen daripada sekadar pelengkap gaya suai padan.

“Walaupun Uniqlo bukanlah label yang dicipta mengikut gaya terkini, kami sentiasa berusaha mencetuskan kreativiti si pemakai dalam menyuai padan penampilannya.

“Uniqlo amat berpegang teguh kepada falsafah rekaan untuk semua dan kami berusaha menyediakan pakaian yang sesuai untuk semua jenis manusia, melangkaui kategori seperti umur, pekerjaan, kewarganegaraan dan jantina,” katanya.

Bukan satu, bukan dua tapi 12 projek berbeza diletakkan di bawah konsep LifeWear ini yang merangkumi helaian asas penuh revolusi.

Setiap kategori menjalani kajian, ujian dan saringan teliti agar setiap helaian yang dihasilkan menepati kehendak serta keperluan pengguna.

“Semua projek ini dikategorikan mengikut maklum balas pengguna, di samping kajian barisan pereka Uniqlo yang mengambil kira faktor persekitaran, ekonomi dan gaya hidup manusia.

“Material baru turut diperkenalkan, selain menggabungkan fabrik yang selama ini sukar atau mustahil diperoleh pada harga berpatutan.

“Menerusi konsep ini, Uniqlo cuba memberikan inspirasi baru dalam berfesyen tanpa mengenepikan matlamat asalnya – rekaan untuk semua,” ujarnya.

Projek Cotton Flannel antara himpunan paling menangkap mata kerana lagak dan temanya yang menyeronokkan. Kemeja kasual corak petak bermain sesama sendiri lalu menghasilkan gaya padu padan moden tanpa menjejaskan fungsi kepelbagaiannya.

Uniqlo juga terkenal dengan kolaborasi bersama pereka eksentrik dan untuk konsep ini, 10 pereka Sweden dikenali Topics tampil dengan citra unik Scandinavia-Jepun.

Revolusi dan evolusi teknikal Uniqlo dipamerkan pada tahap maksimum dalam menghasilkan projek ini. Helaian pakaian dalam dan luar seakan-akan menjadi satu lalu memberikan kesan selesa bagaikan kulit kedua.

Dengan mengambil idea ringkas pakaian dalam haba, Heattech diperkemaskan dengan rekaan moden yang boleh dijadikan pakaian luaran.

Musim ini juga memperkenalkan ‘Heattech for the extreme cold’ iaitu rangkaian baru yang menampilkan fabrik 1.6 kali lebih hangat daripada koleksi sebelum ini.

Ultra Light Down

Berteraskan pakaian pelbagai guna, projek Ultra Light Down ini boleh digayakan dalam banyak cara dan di mana saja – tanpa berkompromi dari segi praktikal dan kemampuannya.

Jaket Ultra Light Down direka dalam bentuk rompi, labuh dan pendek bagi memudahkan penggayaan sebagai helaian luar. Ia juga disifatkan pakaian peralihan daripada aktiviti luar hingga dalam dan tidak terlalu sarat jika dipadankan dengan beberapa helaian lain.

Penghasilannya tidak serumit produk terdahulu, di mana konsep LifeWear ini dilihat sebagai langkah gaya kontemporari yang menyuntik teknik quilt tradisional dengan menggunakan nilon paling halus.

Direka bagi menepati stail maskulin dan feminin, jaket Ultra Light Down ini juga mudah dibawa untuk aktiviti kembara. Ia memberikan kehangatan yang diperlukan tanpa membebankan bagasi.

Bermula sebagai pakaian sukan, fleece kini antara item utama di Uniqlo. Fungsi asasnya masih sama, memberi kehangatan pada waktu dingin, tapi disuntik rekaan segar agar lebih menonjol dan berbeza daripada biasa.

Jaket fluffy dibuat daripada dua jenis benang tebal bagi memaksimumkan rasa lembut dan hangat pada tubuh. Potongannya lebih menepati lekuk tubuh manakala rekaan keseluruhan menyerlahkan lagi gaya urban.

Kategori baru dalam musim ini menonjolkan penggunaan sutera pada keseluruhan koleksi, tapi diletakkan dalam senarai harga berpatutan.

Sutera yang selama ini dianggap fabrik mewah, diubah menjadi helaian gaun dan blaus kontemporari yang menarik digayakan bersama celana jean atau skirt.

Menggunakan sutera gred 5A dan 6A, setiap helaian menyerlahkan potongan anggun dan feminin. Sutera kaya dengan asid amino, komposisi sama seperti kulit manusia yang membuatkan koleksi ini lembut kala disarungkan ke tubuh.

Kemewahan kontemporari pada sehelai kardigan. Fabrik 100 peratus kashmir bukan saja memberi ruang untuk tubuh bernafas, tapi ruang pergerakan bebas.

Baju panas tradisional berleher V direka uniseks dengan mainan warna blok yang menonjolkan lagi stail kasual-mewah.

Cotton Flannel

Cetusan ilham daripada pakaian klasik Amerika Syarikat, tapi disulami rekaan moden era ini. Projek ini memaparkan daya kreativiti tinggi, di mana maksimum enam corak petak berbeza digabungkan pada satu kemeja.

Bunyinya mustahil, tapi hasilnya memukau dengan padanan lebih eklektik.

Uniqlo nyata lari daripada kebiasaan dengan meletakkan kreativiti di tangga utama, di samping mengekalkan fungsinya.

Ultra Stretch Jeans

Antara produk paling mendapat sambutan hangat di Uniqlo. Kuasa meregang hingga 40 peratus tanpa menjejaskan bentuk asal seluar nyata jadi tarikan utama terutama apabila ia membuatkan kaki tampak lebih langsing.

Projek ini dipelbagaikan dengan variasi corak serta pengenalan kepada helaian baru iaitu New Ultra Stretch Cargos.

Kolaborasi dengan 10 pereka Sweden ini bagaikan refleksi bahawa LifeWear mampu menjadi konsep tempatan dan global untuk si pemakai.

Serakan rona ceria dengan padanan beg sebagai aksesori menjadikan projek ini antara yang dinantikan bagi musim luruh dan dingin 2013.

Warm Easy Pants

Selesa dan kasual.

Projek yang dicetuskan daripada seluar santai tradisional dalam budaya Jepun ini menyaksikan ia diperkemaskan dengan aspek kalis air dan kalis angin bagi membolehkannya digunakan untuk aktiviti luar.

Uniqlo turut memperkenalkan skirt dengan perincian quilt dalam potongan wrapped.

Variasi palet indigo direka dalam pilihan polos atau jenis bercetak. Denim Heattech dan jean Windproof turut disertakan dalam projek ini bagi menyemarakkan lagi gaya klasik kontemporari denim.

Musim ini terarah kepada stail ringkas maskulin dengan padanan kemeja denim klasik.

Leggings Pants

Penggunaan rajut hasil kombinasi fabrik kapas dan poliuretana memberikan kesan regangan semula jadi pada celana legging, yang turut diperluaskan untuk pasaran jejaka.

Potongan dan corak lebih elegan untuk si wanita manakala bayangan kasual untuk lelaki yang dihasilkan dalam rujukan super skinny.Eksentrik tapi pada masa sama, menarik dan sesuai untuk apa jua padanan gaya.

Projek terakhir dalam konsep LifeWear ini memperlihatkan variasi kemeja dalam gaya polos, bercetak dan polka dot yang menggunakan fabrik lembut.

Meletakkan aspek keselesaan di tangga utama, projek ini hadir dalam bentuk kasual dan kemas untuk aktiviti harian.

(Penulis menyertai pertunjukan trend musim luruh dan dingin 2013 Uniqlo di Tokyo, Jepun, baru-baru ini)

Leave a Reply

864 views

List of Diseases

Acariasis of bees Akabane Amebiasis American foulbrood Anaplasmosis Anthrax Arizona infection (salmonella arizona) Aspergillosis Atrophic rhinitis of pigs Aujeszky's disease Avian infectious laryngotracheitis Avian infectious bronchitis Avian chlamydiosis Babesiosis Balantidiasis Boid disease (snake retrovirus) Bonamiosis Borna Botulism Bovine papular stomatitis Bovine ephemeral fever Brucella ovis infection Brucellosis Camelpox Campylobacteriosis Capillariasis Caprine arthritis/encephalitis Cat scratch disease Chicken anaemia virus Chronic Wasting Disease Classical swine fever (Hog cholera) Clostridial histotoxic infection Clostridium perfringens Coccidiomycosis Colibacillosis Contagious equine metritis Contagious caprine pleuropneumonia Contagious Ecthyma Contagious agalactia Crimean-Congo Hemorraghic Fever Cryptosporidiosis Cutaneous larva migrans Dermatomyucosis Dermatophilosis Dicroceliasis Dioctophymiasis Diphylobothriasis Dipylidiasis Distemper Dourine Dracunculiasis Duck virus hepatitis Duck virus enteritis (Duck plague) Ebola Echinococcosis/Hydatidosis Edwardsiellosis (E. ictaluri) Endemic relapsing fever Enterovirus encephalomyelitis Enzootic abortion of ewes (ovine chlamydiosis) Enzootic bovine leukosis Epizootic haematopoietic necrosis Epizootic lymphangitis Equine morbillivirus (EMV) Equine rhinopneumonitis Equine piroplasmosis Equine infectious anaemia Erysipeloid European foulbrood Fascioliasis Fibropapilloma (turtle retrovirus) Filariasis Fowl cholera Fowl pox Fowl typhoid (Salmonella gallinarum) Giardiasis Haemorrhagic septicaemia Haemorrhagic diarrhea Haplosporidiosis Haverhill (Rat bite fever) Heartwater (Cowdriosis) Hepatitis (viral) Herpesvirus simiae b infection Horse Mange Horse pox Hymenolepiasis Ibaraki Ictalurid herpes virosis (Type 1) Infectious viral arteritis Infectious haematopoietic necrosis Infectious pustular vulvovaginitis Infectious bursal disease (Gumboro disease) Infectious bovine rhinotracheitis Influenza Iridoviroses Johnes disease Leishmaniasis Leprosy Leptospirosis Listeriosis Maedi-Visna Malaria Malignant catarrhal fever Marburg Marek's disease Marteiliosis Me Tri virus Meningo-encephalitis Mesocestoides infection Mikrocytosis (Mikrocytos mackini) Monkeypox Murine typhus Mycoplasmosis (M. gallisepticum ) Myxomatosis Nairobi sheep disease Newcastle disease Nosematosis of bees Oncorhynchus masou virus disease Ornithosis Paragonimiasis Parvo virus infections Pasteurellosis Pentastomid infection Perkinsosis Piroplasmosis Plague Pneumocystis infection Porcine reproductive and respiratory syndrome Porcine circovirus Pseudocowpox Psittacosis Pullorum disease (Salmonella pullorum) Pulmonary adenomatosis Q fever Rabies Raillietiniasis Renibacteriosis (R. salmoninarum) Rickettsialpox Rift Valley fever Salmonellosis Salmonid whirling disease Salmonid herpes virosis (Type 2) Sarcocystosis Sarcoptic mange Schistosomiasis Scrapie Screwworm (Cochliomyia hominivorax) Shigellosis Shrimp virus Sparganosis Spongiform Encephalopathies (BSE, Chronic Wasting, TSE) Spring viraemia of carp Staphylococcosis Streptococcosis Streptococcus iniae Strongyloidiasis Surra (Trypanosoma evansi) Taeniasis Tanapox Tetanus Theileriosis Thelaziasis Toxoplasmosis Transmissible gastroenteritis Trichinosis Trichostrongyliasis Trypanosomiasis Tuberculosis Tularemia Varroasis Vibriosis Viral haemorrhagic disease of rabbits/Calicivirus Viral haemorrhagic septicaemia Visceral larva migrans Wesselsbron disease West Nile fever White spot disease Yabapox Yersiniosis penyakit mata penyakit lupus penyakit asma penyakit jantung penyakit diabetes penyakit malaria penyakit herpes penyakit sle penyakit aids penyakit h1n1 penyakit liver penyakit was was penyakit arthritis penyakit hati penyakit g6pd penyakit cerebral palsy penyakit hepatitis c penyakit scoliosis penyakit thyroid penyakit dyslexia penyakit migraine penyakit adenovirus penyakit rheumatoid arthritis penyakit appendix penyakit goiter penyakit bells palsy penyakit gila babi penyakit glaucoma penyakit std penyakit chicken pox penyakit sis penyakit sawan babi penyakit fibromyalgia doa penyakit penyakit virus kawasaki penyakit autism penyakit gout mail statistik penyakit diabetes penyakit fibroadenoma penyakit hyperthyroidism penyakit hypothyroidism medical dictionary medical medical insurance medical center medical services online chemist chemist online medical insurance coverage buy clomid drug abuse canadian medical association discount pet medication medical benefits online chemists chemists online medical shingles www.medical.com medical card pet medical insurance medical symptoms shingles medical medical magnets medical centre pet medical supplies over the counter medication medical studies unkers medicated salve online medical diagnosis free medical advice medical symptom checker medical term medical website design medical diagnosis online medicated shampoo over the counter medication list medical conditions symptoms medical plans medical research studies medical symptoms checker medical safety glasses medical tags dog medical symptoms medical shingles symptoms medical symptons medical fridges online medical help paid medical research medical alert tags veterinary medical supplies pet medical questions medical supplies vancouver pet medic medical discount plans rawleigh medicated ointment over the counter meds Alzheimer Disease Broca Aphasia Cerebello-Olivary Degeneration of Holmes Choroid Plexus Papilloma Huntington Disease Klüver-Bucy Syndrome Locked-In Syndrome Multiple Sclerosis Parkinson Disease Parinaud Syndrome Pituitary Adenoma Tourette Syndrome Wallenberg Syndrome Weber Syndrome Wernicke Aphasia Wernicke/Korsakoff Syndrome Wilson Disease penyakit mata penyakit lupus penyakit asma penyakit jantung penyakit diabetes penyakit malaria penyakit herpes penyakit sle penyakit aids penyakit h1n1 penyakit liver penyakit was was penyakit arthritis penyakit hati penyakit g6pd penyakit cerebral palsy penyakit hepatitis c penyakit scoliosis penyakit thyroid penyakit dyslexia penyakit migraine penyakit adenovirus penyakit rheumatoid arthritis penyakit appendix penyakit goiter penyakit bells palsy penyakit gila babi penyakit glaucoma penyakit std penyakit chicken pox penyakit sis penyakit sawan babi penyakit fibromyalgia doa penyakit penyakit virus kawasaki penyakit autism penyakit gout mail statistik penyakit diabetes penyakit fibroadenoma penyakit hyperthyroidism penyakit hypothyroidism how to lose weight lose weight fast how to lose weight fast how to lose weight effectively losing weight lose weight tips lose weight quickly how to lose weight quickly losing weight fast exercise to lose weight fast exercise to lose weight ways to lose weight food to lose weight eat to lose weight diet to lose weight how to lose weight easily lose weight in a week tips to lose weight fastest way to lose weight to lose weight fast want to lose weight diet plan to lose weight lose weight diet how many calories to lose weight calories to lose weight exercises to lose weight to lose weight i want to lose weight fasting to lose weight how lose weight healthy way to lose weight way to lose weight foods to lose weight healthy diet to lose weight lose weight naturally best way to lose weight need to lose weight fast healthy foods to lose weight help me lose weight easy way to lose weight diet lose weight fast want to lose weight fast lose weight in 2 weeks meal plan to lose weight tips to lose weight fast easiest way to lose weight lose weight quick motivation to lose weight best exercise to lose weight ways to lose weight fast losing weight tips how do i lose weight tips for losing weight fastest ways to lose weight lose weight program free ways to lose weight herbalife lose weight lose weight exercise how to lose weight naturally how to lose weight without exercise best diet to lose weight how to lose weight without exercising easy ways to lose weight lose weight effectively calories lose weight lose weight diets simple ways to lose weight fast way to lose weight quickest way to lose weight how can i lose weight eating to lose weight best ways to lose weight lose weight fast diet how to lose weight faster lose weight without exercise diets to lose weight lose weight in 10 days quick ways to lose weight diet best diet to lose weight fast diet plans to lose weight lose weight easy diet plan lose weight now weight loss fast ways to lose weight healthy ways to lose weight healthy diet jogging to lose weight diet tips natural way to lose weight green tea lose weight calorie calculator to lose weight the best way to lose weight diet programs to lose weight how to diet and lose weight quick way to lose weight how to lose weight quick how to lose weight on thighs how to lose belly fat slimming diet slim diet ii mayfair slimming centre slimming diets slimming suit how to lose weight slimming patch slim diet 2 slimming tips slimming cream how to lose weight fast slim weight patch lose weight in a week slimming centre slimming coffee slimming wear slimming tea lost weight body slimming lose weight diet slimming belt slimming patches botanical slimming slim belt reduze slimming lose weight fast exercise to lose weight diet plan slimming beauty slim patch slim diet diet tips slimming injections slimming foods slim down fast slimming drinks healthy diet slimming corset face slimming diet food detox diet how to loss weight fast loss weight fast lost weight fast fat burning foods slimming undergarments slimming wrap slimming body suit diet to lose weight slimming center slim fast slimming diet plan slimming pants slim body slim easy slim how to slim ways to lose weight slimming exercises best diet weight management slimming gel best slimming tea healthy slim protein diet thigh slimming exercises botanical slimming capsule how to lose weight quickly loosing weight prasouda diet slimming supplements fastest way to lose weight fat burner weight loss exercise mzt slimming slim and trim tips to lose weight want to lose weight lose weight quickly leptin slimming coffee slimming bodysuit get slim fast coffee slimming slim down loose weight slim shape reductil weight control biggest loser diet weight management tips losing weight tips lose fat fast atkins diet slimming corsets slim wrap weight loss plan healthy diet plan reduce weight to lose weight best slimming cream sakit kaki sakit mental sakit ari-ari sakit dada sakit betis sakit appendix sakit arthritis sakit sle sakit tb sakit thyroid sakit pneumonia sakit leukemia sakit gerd sakit parkinson sakit herpes rawatan asthma rawatan migraine rawatan crown gigi rawatan diabetes mellitus rawatan anemia rawatan sinus rawatan islam johor rawatan chicken pox rawatan cyst rawatan aura cara rawatan islam rawatan laser mata rawatan eczema rawatan hernia rawatan homeopathy rawatan pcos rawatan leukemia rawatan air sisa rawatan cara islam rawatan jin rawatan laser muka rawatan akar gigi rawatan stroke detox foot patch detox foot detox foot pads detox patch foot patch detox foot detox patch foot detox patches foot detox how to detox foot detox pads super detox detox diet detoxing colon detox liver detox 5 day detox detox drink slimming detox patch detox slim detox foot pad detox patches detox pad natural detox body detox foot detox pad 7 days detox detox food detox programme detox your body fruit juice detox 7 day detox detox patch murah foot patch detox patch foot 10 day detox lemon detox diet gallbladder detox 1 day detox acai berry detox detox tea 2 day detox detox program detox recipes detox cleanse liver detox recipe detox methods detox foot patches detox product foot detox murah detox body detox juice detoxification 21 day detox best detox home detox lemon juice detox detox diet plan 7 day detox program detox herbs detoxification diet foot pads detox detox foods full body detox detox body cleanse detox footpads detox products liver detox program dr detox detox drinks colon cleansing food detox patch rapid detox detox colon cleanser detox supplements detoxing your body detox liver detox food patch detox naturally 3 day detox detox diets detox plan detox foot patch suppliers detox pads detox footpatch best detox diet lemon detox detoxin detox at home body detox diet colon cleanse foot detox patch murah detox foot patch tipu detox foot patch gold slimming patch detox cleanser slimming detox foot patch foot patch detox murah natural detox diet what is detox blood detox how to lose weight how to lose weight fast exercise to lose weight lose weight fast how to lose weight quickly lose weight quickly losing weight fast eat to lose weight how to lose weight effectively lose weight ways to lose weight how to lose weight without exercise herbalife lose weight easy way to lose weight losing weight lose weight effectively exercises to lose weight ways to lose weight fast how to lose weight fast and easy diet plan to lose weight lose weight in a week fast way to lose weight to lose weight fast tips for losing weight how to lose weight in 1 week fastest way to lose weight tips to lose weight easiest way to lose weight fasting to lose weight i want to lose weight way to lose weight best diet to lose weight how to lose weight in a week tips on how to lose weight fast jogging to lose weight how can i lose weight lose weight fast diet losing weight tips how lose weight calories to lose weight lose weight without exercise how to lose weight in 1 month lose weight diet lose weight tips calorie intake to lose weight how many calories to lose weight best ways to lose weight food to lose weight to lose weight fast ways to lose weight best diet to lose weight fast exercise to lose weight fast best way to lose weight healthy diet to lose weight how to lose weight fast at home quick ways to lose weight lose weight exercise tips on how to lose weight how to lose weight fast with exercise natural way to lose weight how to lose weight easily the best way to lose weight effective ways to lose weight how to lose weight naturally lose weight in one week the fastest way to lose weight diet to lose weight weight loss tips proper diet to lose weight meal plan to lose weight losing weight quickly lose weight in a month diets lose weight in 2 weeks lose weight fast and safe how to lose weight in 3 days how to lose weight in 2 weeks diet recipes lose weight fast best exercise to lose weight how to lose weight fast without exercise best way to lose weight fast lose weight quick how to lose weight in one week tips to lose weight fast diet lose weight motivation to lose weight how to lose weight faster diet lose weight fast best exercise to lose weight fast lose weight in 1 week lose weight naturally how to lose weight fast in a week faster way to lose weight help lose weight how to diet and lose weight i need to lose weight how to exercise to lose weight tips to lose weight fast and easy the best diet to lose weight fast how to lose weight quick

Close
E-mail It